Konferencije i izložbe

Jedan od temeljnih ciljeva Hrvatske stručne udruge za plin (HSUP) je podizanje razine znanja i obrazovanja, razmjena iskustava i informacija važnih za plinsko gospodarstvo pa se Udruga u tom smislu bavi organizacijom stručnih skupova na temu plina i energetike. Kao čanica Međunarodne plinske unije (International Gas Union) HSUP prenosi najnovija saznanja i dostignuća svjetskog plinskog gospodarstva članovima Udruge i stručnoj javnosti.

 

DAN PLINA

Svake godine sredinom listopada u Zagrebu održava se sjednica Skupštine Hrvatske stručne udruge za plin i svečano se obilježava DAN PLINA tj. početak ogrjevne sezone. Skup okupi oko 250 sudionika, poglavito članove Hrvatske stručne udruge za plin i druge suradnike Udruge te predstavnike brojnih medija.  Nakon radnog dijela sjednice slijede izlaganja stručnjaka  o spremnosti plinskog sustava za nadolazeću ogrjevnu sezonu. U svečanom dijelu dodjeljuju se priznanja priznatim stručnjacima za znanstveni i stručni doprinos plinskoj struci.

 

MEĐUNARODNI ZNANSTVENO-STRUČNI SUSRET STRUČNJAKA ZA PLIN

Centar za plin Hrvatske d.o.o. i Hrvatska stručna udruga za plin svake godine početkom svibnja u Opatiji organiziraju Međunarodni znanstveno-stručni susret stručnjaka za plin – jednu od najvećih međunarodnih konferencija i izložbi u regiji srednje i istočne Europe. Tradicionalni međunarodni skup svake godine u Kongresnom centru Grand Hotela Adriatic u Opatiji okupi oko 600 stručnjaka za plin i energetiku, od čega 60-tak uglednih predavača i više oko 45 izlagača iz više od 20 zemalja Europe i svijeta. Konferencija obrađuje brojne teme važne za plinsko gospodarstvo i energetiku, koje se protežu duž cijelog lanca prirodnog plina te ključnu problematiku koja će odrediti razvoj tržišta prirodnog plina u bliskoj budućnosti.

Sudjelovanje na znanstveno-stručnoj konferenciji „32. međunarodni znanstveno-stručni susret stručnjaka za plin“ sudionicima konferencije osigurava oko 20 školskih sati stručnog usavršavanja na temu plina, energetike, osnove tehničke regulative i termo-tehničkih sustava i postrojenja.

Više o Međunarodnom susretu saznajte na internetskoj stranici konferencije i izložbe.

OKRUGLI STOLOVI

Hrvatska stručna udruga za plin nekoliko puta godišnje za svoje članove organizira jednodnevne okrugle stolove na aktualne teme iz plinskog gospodarstva i energetike. Okrugli stolovi uključeni su u Program stručnog usavršavanja Hrvatske stručne udruge za plin i donose oko 2 sata stručnog usavršavanja na temu plina i energetike.