Dana 26.11.2021 održana je prezentacija punionice stlačenog prirodnog plina (SPP-a) i utakanje vozila na stlačeni prirodni plin iz osobnog i gospodarskog programa. Također je predstavljena mala punionica iz segmenta kućnog priključka koju je predstavila tvrtka Koncepting iz Vukovara, a o kojoj je govorio gospodin Marko Horvacki Zivalov.

Nazočni gosti iz susjednih zemalja mogli su saznati tehničke karakteristike punionice u vlasništvu Brod-plin-a, koja je prva samoposlužna (bezposadna) i potpuno automatizirana od ukupno pet koliko ih ima u Republici Hrvatskoj. Prirodni je plin stlačen na 250 bara, a izgaranje ovog plina manje šteti okolišu i na taj način doprinosi smanjenju onečišćenja zraka (manje dušikovih oksida, ugljičnog monoksida i krutih čestica PM). Stlačeni prirodni plin zauzima malo prostora pa je kao takav prikladan za gorivo za vozila koja su prikazana. Korištenjem ovog energenta ostvaruju se i znatne financijske uštede, od 30 do 40 %, u odnosu na vozila koja pogone benzinski i dizel motori.

Novoizgrađena punionica na stlačeni prirodni plin smještena je na dobrom prometnom položaju, odnosno u blizini važnih prometnica – autoceste A3 (Bregana – Zagreb – Lipovac) i državne ceste D5 (povezuje Mađarsku i BiH).

O investiciji TD Brod-plin d.o.o. i samom značaju punionice, te tehnološki aspekt funkcioniranja punionice objasnio je Krešimir Marijanović, voditelj projekta izgradnje punionice na stlačeni prirodni plin.

Radno vrijeme punionice je od 0 do 24 sata, a nalazi se u Ulici Trešnjica 7 u Slavonskom Brodu. S obzirom da je punionica u potpunosti automatizirana i samoposlužna, plaćanje je moguće isključivo bankovnim karticama komercijalnih banaka, a uskoro i flotnim karticama.