Poštovane članice i članovi, poslovni partneri i suradnici,

nadamo se da ste dobro, da ste zdravi i na sigurnom u ova izazovna vremena.

I mi u Hrvatskoj stručnoj udruzi za plin (HSUP) i Centru za plin Hrvatske d.o.o. (CPH) kao i svi u svijetu, suočeni smo s izazovima u novim okolnostima širenja infekcije korona virusom. Unatoč svemu tome, trudimo se i koliko nam to ove teške prilike omogućavaju radimo dalje i uvjereni smo u vašu i našu sposobnost prevladavanja prepreka i zajedničko suočavanje s izazovima.

Budući da gospodarstvo ne smije stati, a napose energetsko i plinsko gospodarstvo, Udruga i Centar rade i u ovim teškim okolnostima. Organizirali smo djelomični rad u uredu, a za dio zaposlenika organiziran je rad od kuće. Imamo puni pristup našim sustavima i slobodno nam se obratite putem e-pošte i telefona za sve upite vezane za HSUP i Centar za plin Hrvatske.

Pripremili smo znanstveno-stručni časopis PLIN br. 1 – ožujak, 2020. i ovih dana ste primili ili ćete primiti časopis na adresu tvrtke, a umirovljenici na kućnu adresu.

Obzirom da pretpostavljamo da i neki od Vas rade od kuće u tu svrhu objavili smo elektroničko izdanje časopisa PLIN br. 1 koje možete čitati na ovom linku.

Također započinjemo s pripremom godišnjeg izdanja brošure „Plinsko gospodarstvo Hrvatske“ i s pripremom znanstveno-stručnog časopisa PLIN br. 2 – lipanj, 2020. Brošura i časopis izaći će prema planu u lipnju.

Nažalost, planiranu sjednicu Upravnog odbora HSUP-a odgodili smo zbog zabrane okupljanja no nadamo se da će se ova izvanredna situacija što prije završiti te ćemo Vas obavijestiti o datumu održavanja sjednice.

Jedino što je u našem poslovanju i planovima poremećeno je datum redovnog održavanja našeg tradicionalnog i ove godine jubilarnog 35. Međunarodnog znanstveno-stručnog susreta stručnjaka za plin, koji se trebao održati u Opatiji od 6. do 8. svibnja 2020.g. a odgođen je na novi termin održavanja od 21. do 23. listopada 2020.  Obavijest o odgodi ste već primili putem newslettera koji je poslan svim članovima, sponzorima, pokroviteljima, izlagačima, predavačima i svim suradnicima i kontaktima putem newslettera. Osim toga pojedinačno obavještavamo i dogovaramo daljnju suradnju sa sudionicima koji su već ranije prijavili svoje sudjelovanje na naš skup. Preliminarni program skupa bit će objavljen u lipnju na internetskim stranicama konferencije i u časopisu PLIN br. 2. Sve informacije vezane za skup bit će redovno objavljene na internetskoj stranici skupa: https://susret.hsup.hr/ .

Kako sve u životu dođe i prođe, vjerujemo, da će i ova novonastala situacija što brže proći, a mi nastavljamo s pripremama za pomaknuti termin i vjerujemo da se vidimo u Opatiji u jednakom broju kao uostalom uvijek do sada.

Do tada budite nam zdravi i cuvajte jedni druge!

Vaši iz  HSUP-a i CPH-a