naslovnica časopisa broj 3 2020

Raduje nas što će uskoro početi aktivnosti sustavne sanacije posljedica potresa, jer je Hrvatski sabor dana 11. rujna 2020. donio Zakon o obnovi zgrada oštećenih potresom na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije. Prema službenim podatcima, u potresu je oštećeno oko 25.000 zgrada, a neuporabljivo je (privremeno ili potpuno) više od njih 6000. Osim očitih oštećenja, mnoge stare zgrade izgubile su dio svoje mehaničke otpornosti pa je potreban visokostručan pristup obnovi, što se odnosi i na provjere i ispitivanja plinskih instalacija, odnosno sustava kojemu pripadaju i plinska trošila i dimnjaci.

Znanstveno-stručni časopis Plin je besplatno javno glasilo za plinsko gospodarstvo, oglašivače, obrazovne i druge zainteresirane institucije RH i okruženja. Znanstveno-stručni časopis izdaje Hrvatska stručna udruga za plin već 17 godina a izlazi četiri puta godišnje u nakladi od 2.000  primjeraka i distribuira se besplatno svim članovima Udruge i suradnicima iz plinskog i energetskog biznisa u Hrvatskoj, Sloveniji, BiH, Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji, Italiji, Austriji i Njemačkoj.

Ukoliko želite primati besplatne primjerke znanstveno-stručnog časopisa PLIN postanite članom Udruge. Više informacija na pričitajte na stranicama članstvaViše informacija o mogućnostima objave oglasa ili sponzoriranog članka pročitajte na sljedećoj stranici PLIN.

Znanstvene i stručne radove za eventualnu objavu u znanstveno-stručni časopisu PLIN možete poslati uredništvu na adresu e-pošte: hsup@hsup.hr.