Časopis Plin broj 4 2021

Godina 2021., obilježena pandemijom koronavirusne bolesti koja je višestruko utjecala na naše živote i rad, primiče se kraju. U ozračju te globalne pošasti u Glasgowu je održan Svjetski sastanak na vrhu o klimi (COP26). Nakon dva tjedna intenzivnih pregovora gotovo 200 država prihvatilo je novi globalni sporazum – The Glasgow Climate Pact. Predviđene aktivnosti usmjerene su na sprječavanje povišenja razine zagrijavanja, tj. na zadržavanje porasta temperature u okviru 1,5 °C. Iako se nastojalo postignuti dogovor o prestanku upotrebe ugljena, države su se složile s blažom obvezom „postupnog smanjivanja“, umjesto njegova „postupnog ukidanja“.

Znanstveno-stručni časopis Plin je besplatno javno glasilo za plinsko gospodarstvo, oglašivače, obrazovne i druge zainteresirane institucije RH i okruženja. Znanstveno-stručni časopis izdaje Hrvatska stručna udruga za plin već 17 godina a izlazi četiri puta godišnje u nakladi od 2.000  primjeraka i distribuira se besplatno svim članovima Udruge i suradnicima iz plinskog i energetskog biznisa u Hrvatskoj, Sloveniji, BiH, Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji, Italiji, Austriji i Njemačkoj.

Ukoliko želite primati besplatne primjerke znanstveno-stručnog časopisa PLIN postanite članom Udruge. Više informacija na pričitajte na stranicama članstvaViše informacija o mogućnostima objave oglasa ili sponzoriranog članka pročitajte na sljedećoj stranici PLIN.

Znanstvene i stručne radove za eventualnu objavu u znanstveno-stručni časopisu PLIN možete poslati uredništvu na adresu e-pošte: hsup@hsup.hr.