Naslovnica 12022

Zakoračili smo u 2022. godinu s upravo tektonskim poremećajima u međunarodnim odnosima i svi smo suočeni s golemim izazovima. Rat u Ukrajini već sada rezultira teško sagledivim posljedicama. Na globalnoj razini posljedice recentnoga kriznog stanja mogle bi se osjećati još godinama. Trenutačno vlada velika neizvjesnost na energetskim tržištima, potaknuta i američkom zabranom daljnjeg uvoza energenata iz Ruske Federacije. U ovom košmaru događaja zasigurno postoje i snažne trgovinske špekulacije o kojima se vrlo malo govori. Tržište energenata kakvo smo poznavali kao da više ne postoji. Ne možemo pouzdano prognozirati dokad će sve to trajati, ali moguće je da ništa više neće biti kao prije.

Znanstveno-stručni časopis Plin je besplatno javno glasilo za plinsko gospodarstvo, oglašivače, obrazovne i druge zainteresirane institucije RH i okruženja. Znanstveno-stručni časopis izdaje Hrvatska stručna udruga za plin već 17 godina a izlazi četiri puta godišnje u nakladi od 2.000  primjeraka i distribuira se besplatno svim članovima Udruge i suradnicima iz plinskog i energetskog biznisa u Hrvatskoj, Sloveniji, BiH, Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji, Italiji, Austriji i Njemačkoj.

Ukoliko želite primati besplatne primjerke znanstveno-stručnog časopisa PLIN postanite članom Udruge. Više informacija na pričitajte na stranicama članstvaViše informacija o mogućnostima objave oglasa ili sponzoriranog članka pročitajte na sljedećoj stranici PLIN.

Znanstvene i stručne radove za eventualnu objavu u znanstveno-stručni časopisu PLIN možete poslati uredništvu na adresu e-pošte: hsup@hsup.hr.