BR_Efi_kor_pl

Nužnost porasta cijene plina, te njenog usklađenja sa liberaliziranim tržištem ponukao je mnoge čimbenike, pa tako i Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva RH, na osmišljavanje i pokretanje programa “Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj”. Program obuhvaća sve aspekte koji doprinose štednji energije i njenoj efikasnijoj primjeni.

U želji da doprinese uspjehu akcije Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, Hrvatska stručna udruga za plin-HSUP, nudi svoj doprinos u obliku brošure koju vam predstavljamo. U brošuri su izložene mogućnosti uporabe, kao i upute postojećim korisnicima – potrošačima plina, za racionalno i efikasno korištenje plina, sa financijskim pokazateljima isplativosti za pojedine vrste plinskih naprava-prema vrstama uporabe široko zastupljenim u domaćinstvima u Hrvatskoj za:
• kuhanje na plin
• pripremu potrošne tople vode;
• grijanje stanova, prostorija i prostora raznim načinima.

RAZLOZI ZA ŠTEDNJU PLINA SU VIŠESTRUKI, od kojih je najvažniji: zadržati istu razinu komfora uz manju potrošnju plina, tj. manje platiti i manje zagaditi okoliš.

Ekonomski razlozi:

  • uštede i veće od 10%, zbog mogućnosti preciznog održavanja i regulacije željenih temperatura,
  • ušteda plina zamjenom starih plinskih naprava novima, koje imaju znatno više stupnjeve učinkovitosti korisnog djelovanja.

Ekološki razlozi:

  • zbog manje emisije stakleničkih plinova (CO2, NOx) plinske naprave manje zagađuju okoliš i atmosferu,
  • smanjenje emisije CO2 u ovisnosti o tehnološkoj usavršenosti plinskih naprava,
  • očekuje se, da će u budućnosti biti svrsishodnije određivanje ekološke takse, ali i državne subvencije za korištenje energetski i ekološki efikasnijih uređaja.

Osiguranje pouzdanog funkcioniranja sustava za opskrbu plinom:

  • kod visokog faktora istovremenosti u potrošnji, dolazi do preopterećenja pa i mogućnosti kolapsa plinoopskrbnog sustava,
  • zbog toga je svaka, pa i mala ušteda u potrošnji plina vrlo važna jer radi velikog broja potrošača donosi i velike uštede, a svi postignuti efekti – smanjenje zagađenja okoliša, povećanje sigurnosti i redovitost opskrbe, u interesu su kako svakog pojedinog pojedinog potrošača, tako i šire društvene zajednice.

RAZMISLITE I NABAVITE BROŠURU “EFIKASNOST KORIŠTENJA PLINA” za vaše potrošače plina i vaše poslovne partnere!

Narudžbe su moguće na bazi od minimalno 1000 komada.
Cijena se određuje prema količini naručenih primjeraka.

Upit za narudžbu

  • Podaci za izradu ponude

Obavještavamo Vas da povodom Vaše narudžbe obrađujemo osobne podatke naručitelja i/ili kontakt osobe naručitelja koji su navedeni na narudžbenici kako bismo obradili narudžbu i ispostavili račun. U slučaju da ne želite dati osobne podatke nećemo biti u mogućnosti izvršiti narudžbu.

Hrvatska stručna udruga za plin i Centar za plin Hrvatske d.o.o., kao zajednički voditelji obrade, temeljem legitimnog interesa i sukladno Zakonu o elektroničkim komunikacijama obrađuju osobne podatke svojih kupaca i poslovnih suradnika (e-mail, broj telefona, adresa, dosadašnje kupnje) kako bi im pružili informacije o sličnim proizvodima i uslugama za koje bi mogli biti zainteresirani. Imate se pravo usprotiviti obradi podataka u marketinške svrhe i u svakom trenutku odjaviti od primanja našeg newslettera. U slučaju pitanja, možete pročitati naša Pravila privatnosti te nas kontaktirati putem online obrasca ili telefonom na 01/6189-590/592/593.