casopis Plin br 3 2018

27. svjetska plinska konferencija održana je u organizaciji Međunarodne plinske unije u Washingtonu DC u razdoblju od 25. do 29. lipnja 2018. Na konferenciji su sudjelovali i stručnjaci iz Republike Hrvatske koji su imali priliku saznati novitete i čuti poruke o aktualnom stanju, trendovima razvoja i ulozi plina u energetici budućnosti.

Sjedinjene Američke Države najveći su proizvođač i potrošač plina u svijetu (proizvodnja i potrošnja plina u 2016.: 749 mlrd. m3 i 779 mlrd. m3). U okviru ovoga globalnog plinskog skupa održana je i impozantna izložba opreme i tehnologije važnih za plinsko gospodarstvo. Konferencija se održavala tijekom pet dana i okupila je političare, lidere, stručnjake i dionike u plinskom sektoru koji su raspravljali o problematici, prilikama i izazovima plinskoga gospodarstva.

Časopis Plin je besplatno javno glasilo za plinsko gospodarstvo, oglašivače, obrazovne i druge zainteresirane institucije RH i okruženja. Časopis izdaje Hrvatska stručna udruga za plin već 17 godina a izlazi četiri puta godišnje u nakladi od 2.000  primjeraka i distribuira se besplatno svim članovima Udruge i suradnicima iz plinskog i energetskog biznisa u Hrvatskoj, Sloveniji, BiH, Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji, Italiji, Austriji i Njemačkoj.

Ukoliko želite primati besplatne primjerke časopisa PLIN postanite članom Udruge. Više informacija na pričitajte na stranicama članstvaViše informacija o mogućnostima objave oglasa ili sponzoriranog članka pročitajte na sljedećoj stranici PLIN.

Stručne radove za eventualnu objavu u časopisu PLIN možete poslati uredništvu na adresu e-pošte: hsup@hsup.hr.