PL_16_03

Premda se alternativna goriva rabe više od jednog stoljeća, zbog današnjih izvora pridobivanja, pristupa energetici, novih tehnologija, političkih odluka i klimatskih izazova bit će nezaobilazan čimbenik u budućim primjenama i energetskim strategijama. Svaka će zemlja ovisno o vlastitom napretku i sudjelovanju industrije odrediti smjer njihova razvoja i primjene. U tom pogledu plinovi koji su alternativni supstitut konvencionalnim derivatima – benzinu i dizelu – imat će priliku u idućim desetljećima pronaći svoje mjesto u tranzicijskom razdoblju dekarbonizacije prometa te zbog svoje ekološke podobnosti naći primjereno mjesto uz obnovljive izvore energije. U cestovnom prometu kao najdominantnijem obliku transporta prirodnom je plinu, zbog njegovih performanca pri izgaranju u motorima, namijenjena jedna od najvažnijih uloga u smanjenju emisije stakleničkih plinova, čime se pridonosi poboljšanju kvalitete zraka, osobito u urbanim sredinama…

Časopis Plin je besplatno javno glasilo za plinsko gospodarstvo, oglašivače, obrazovne i druge zainteresirane institucije RH i okruženja. Časopis izdaje Hrvatska stručna udruga za plin već 17 godina a izlazi četiri puta godišnje u nakladi od 2.000  primjeraka i distribuira se besplatno svim članovima Udruge i suradnicima iz plinskog i energetskog biznisa u Hrvatskoj, Sloveniji, BiH, Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji, Italiji, Austriji i Njemačkoj.

Ukoliko želite primati besplatne primjerke časopisa PLIN postanite članom Udruge. Više informacija na pričitajte na stranicama članstvaViše informacija o mogućnostima objave oglasa ili sponzoriranog članka pročitajte na sljedećoj stranici PLIN.

Stručne radove za eventualnu objavu u časopisu PLIN možete poslati uredništvu na adresu e-pošte: hsup@hsup.hr.